Rahsia Ibu Ini Turunkan Berat Badan Selepas Bersalin Sebanyak 20kg

13
Print Friendly, PDF & Email

Rahsia Turunkan Berat Badan & Elak Kulit Kusam Selepas Bersalin

Kebanyakan ibu akan mengalami masalah turunkan berat badan selepas bersalin kan? Ada yang dah berusaha macam-macam pun tapi masih lagi tak berjaya turunkan berat badan.

Kali ni KakLin nak share satu video mengenai rahsia seorang ibu ini yang berjaya turunkan berat badannya selepas bersalin sebanyak 20kg! Ohsem sangat!

Jom lihat video Puan Salwa di bawah ni. Mesti anda teruja!


Ini adalah rahsia dan tips yang diamalkan oleh Puan Salwa:

1- Fully Breastfeeding & Anda Mudah Turunkan Berat Badan

Mengikut kata Dr. Miro dari University of Miami, apabila kita menyusukan anak kita sepenuhnya, kalori kita akan terbakar sebanyak 300 – 500 kalori setiap hari. Banyakkan? Tak perlu nak pusing padang 34 kali tau. Cuma sentiasa menyusukan si manja tu je pun boleh membantu turunkan berat badan dalam beberapa kilo.

2- Banyakkan Minum Air Kosong

Apabila kita mengambil air yang mencukupi, kita mampu menghalang diri daripada dehidrasi. Dehidrasi akan menyebabkan badan kita tak dapat berfungsi dengan baik. Salah satunya akan menyebabkan metabolisme kita menjadi rendah dan perlahan. Jadi cemana nak bakar kalori kan?

3- Menjaga Kalori Agar Tidak Berlebihan

Ehem, ini adalah perkara yang paling penting kalau tak nak berat badan naik dan tak nak turun-turun lagi. Sebenarnya, kita yang mesti berdisiplin dalam pengambilan makanan kita seharian. Jangan main hentam je. Mentang-mentang fully breastfeeding terus abaikan pengambilan makanan setiap hari. Kalau macam tu memang susah la nak turunkan berat badan kan.

4- Pengambilan Nutrisi & Makanan Seimbang Untuk Tenaga Seharian

Tak dapat dinafikan, apabila menjadi ibu badan memang akan sentiasa letih dan penat. Ini adalah kerana kita mengalami perubahan hormon selepas melahirkan bayi. Hormon juga berubah semasa menyusukan anak & ditambah dengan tugas-tugas hakiki seorang ibu dan seorang pekerja di pejabat. Jadi pengambilan makanan yang seimbang sangat penting termasuk memastikan pengambilan nutrisi yang diperlukan badan kita.

Oh ya! Puan Salwa mengambil beberapa suplemen dalam membantu beliau menjaga kulit wajah yang kusam & turunkan berat badan.

Suplemen yang membantu Puan Salwa turunkan berat badan ialah:

1- ESP

– ESP adalah protien soya yang membantu untuk bertenaga dan kurang lapar untuk jangka masa yang panjang. Sangat sesuai untuk ibu yang menyusukan bayi sebab ESP ni turut membantu susu menjadi pekat dan anak cepat kenyang.

2- Omega & Lecithin

– Kedua-dua suplemen di atas berfungsi sebagai mencairkan dan membakar lemak. Apabila lemak tadi telah dipecahkan, Alfalfa akan membantu untuk menyerap lemak tadi dan membawanya keluar dari badan melalui najis.

3- Alfalfa

– Alfalfa merupakan salah satu suplemen yang membantu untuk proses detoks. Alfalfa ni juga bertindak seperti span yang menyerap lemak yang telah dipecahkan oleh Omega & Lecithin.
– Selain tu, alfalfa juga merupakan salah satu milk booster buat ramai ibu-ibu yang menyusukan anak.
– Satu lagi yang best ialah Alfalfa bertindak seperti kacip fatimah – membantu ibu baru lepas bersalin untuk mengetatkan faraj.

Suplemen yang membantu Puan Salwa mendapatkan kulit yang cantik dan tidak kusam ialah:

1- Vitamin E (Pssttt: Bulan ni Beli 1 Vitamin E PERCUMA 1 Lagi! – Oktober je tau!)

– Vitamin E Shaklee ni mempunyai ekstrak biji anggur tau. Mempunyai antioksidan yang sangat tinggi. Selain tu, Vitamin E juga boleh dijadikan masker pada wajah.
– Vitamin E juga dikenali sebagai vitamin cinta kerana ia mampu membantu untuk mengelakkan kedinginan seks di antara suami dan isteri.

2- Vitamin C

– Siapa yang tak tahu kepentingan vitamin ini pada kulit kan? Ramai yang mengambil vitamin c untuk kulit yang lebih cerah dan halus.
– Selain tu, dalam masa yang sama ia membantu meningkatkan imunisasi ibu. Bonus bertambah bayi anda juga dapat manfaatnya melalui susu ibu.

3- B Complex

– Sangat penting untuk saraf yang baik. Saraf yang baik boleh mengelakkan wajah menjadi pucat.
– B Complex juga boleh membantu memelihara kelembapan kulit wajah dan mengelakkan wajah daripada kering.
– Lagi best sebab b complex ni ia memberikan tenaga pada badan jadi ibu tak mudah berasa letih dan penat.

<< Nak tahu lebih lanjut dan detail mengenai Set Kecantikan boleh klik di sini ya >>

Bulan ni kan, Shaklee memang sangat pemurah dan baik hati. Ada bermacam ‘offer’ yang diberikan dan harga untuk set ini memang sangat murah berbanding biasa.

Nak tau lanjut WhatsApp saya ya – nanti saya kongsikan berapa nilai kelebihan yang anda bakal nikmati 🙂

tips kuruskan badan selepas bersalin

Lihatlah betapa konfiden, gembira dan bertenaga Puan Salwa selepas berjaya turunkan berat badannya selepas bersalin. Kalau anda pun nak menjadi seperti Puan Salwa yang gembira dengan kesan yang beliau rasa daripada suplemen ini, maka bertindaklah sekarang supaya anda sendiri gembira, suami gembira dan anak-anak juga gembira. Ingat kita adalah suri keluarga. 🙂
cara nak order shaklee

{ Order/Info » Seperti biasa kalau nak order atau nak tanya-tanya dulu boleh WhastApp KakLin di 014.338.6810 }

{ Order Sendiri » Boleh juga nak beli sendiri, klik-klik je kat sini: ORDER Set Slimming atau ORDER Set Kecantikan }

{ COD » Bandar Tun Hussein Onn, Cheras }

{ Konsultasi » Bagi yang order sendiri, pastikan hubungi KakLin untuk konsultasi ya. KakLin akan guide cara makan & kongsikan tips yang best khas untuk customer KakLin.. 🙂}

{ Harga Murah » Nak dapatkan harga murah sehingga 20%? WhatsApp KakLin laju-laju }

Ikhlas,

sweetbonda

 

share

A Momster. MomBlogRapher. Simple & Minimalist. ShakleeLover. Writer. Loves TravelFood.

Discussion13 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge