Melegakan Kembung Perut & Mengelak Sembelit Dengan Cara Selamat

0
Print Friendly, PDF & Email

tips melegakan kembung perut dan elak sembelit

 

Wah! Bila Syawal je tetiba semua benda nak makan kan. Dalam sehari tu banyak betul jemputan open house yang kita akan hadiri. Menu open house pun memang heaven! Lol.

Tapi masa ni lah sebenarnya kita akan hadapi banyak masalah penghadaman. Sembelit, perut berangin dan kembung dan macam-macam lagi.

Untuk mengatasi masalah-masalah ni, Shaklee ada satu set suplemen yang boleh membantu untuk:

– Melegakan perut yang kembung dan bloated
– Membantu keluarkan angin dari badan
– Membantu mengatasi sembelit
– Melawaskan penghadaman & pencernaan perut

Seriously, kalau kita tak jaga amalan pemakanan kita di sepanjang Syawal ni, pasti sistem pencernaan kita akan menghadapi masalah.

Set Lawas PencernaanAda 3 suplemen asas dalam Set Lawas Pencernaan ni.

1- Peppermint Ginger

Peppermint Ginger ni sangat membantu dalam membuang angin & melegakan kembung. Biasanya lepas makan ni angin akan keluar dengan mudah. Manakan tidak, halia adalah bahan asas suplemen ni. Selain tu yang best sebab ada rasa ‘sejuk’ sebab salah satu bahannya adalah pudina.

Bonus:

Bagi ibu hamil yang megalami ‘morning sickness’, Peppermint sangat membantu dalam mengurangkan rasa loya dan mual.
2- Alfalfa Complex

Lepas dah makan macam-macam, perut kita perlu detoks untuk membersihkan toksin-toksin yang melekat di usus kita. Kalau diamalkan dalam jangka masa panjang, Alfalfa mampu membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol. Cemana tu KakLin? Alfalfa ni ada saponin – di mana alfalfa akan bertindak seperti span yang bertindak seperti serat dan menyerap kolestrol.

Bonus:

i- Alfalfa sekiranya diambil sekali dengan Lecithin akan membantu menurunkan berat badan kerana Lecithin akan memecahkan lemak dan Alfalfa akan menyerap lemak tersebut dan membawanya keluar melalui najis.

ii- Alfalfa membantu mengatasi keputihan & bertindak sebagai kacip fatimah juga tau. Sangat bagus untuk ibu yang dah bersalin 😀

3- Herb Lax

Antara produk yang paling digemari ramai sebab Herb Lax ni terkenal sebagai ‘julap lembut’ di mana ia sangat membantu untuk melancarkan proses penghadaman. Sekiranya ada masalah untuk membuang air besar, insyaAllah Herb Lax adalah suplemen yang WAJIB untuk anda ambil.

Paling penting, kesemua produk ni selamat untuk dimakan. Bagi yang tak tahu lagi Shaklee ni dah lamaaaaa bertapak dalam industri makanan kesihatan. Yang best lagi sebab Shaklee ni ada barisan saintis sendiri. Setiap produk yang dihasilkan akan melalui berpuluh hingga beribu ujikaji sebelum dipasarkan. InsyaAllah selamat dimakan 🙂

Kalau sistem pencernaan lancar dan sihat, insyaAllah risiko untuk naik berat badan atau buncit pasti dapat diminimakan. Betul kan? 😀


cara nak order shaklee

{ Order/Info » Seperti biasa kalau nak order atau nak tanya-tanya dulu boleh WhastApp KakLin di 0143386810 }

{ Order Sendiri » Boleh juga nak beli sendiri, klik-klik je kat sini: ORDER CINCH TEA MIX SHAKLEE }

{ COD » Bandar Tun Hussein Onn, Cheras }

{ Konsultasi » Bagi yang order sendiri, pastikan hubungi KakLin untuk konsultasi ya. KakLin akan guide cara makan & kongsikan tips yang best khas untuk customer KakLin.. :)}

{ Harga Murah » Nak dapatkan harga murah? WhatsApp KakLin laju-laju }

Ikhlas,

sweetbonda

 

share

A Momster. MomBlogRapher. Simple & Minimalist. ShakleeLover. Writer. Loves TravelFood.

Leave A Reply

CommentLuv badge