Kencing Kotor Semasa Hamil Merbahaya. Anda Mesti Berhati-Hati!

4
Print Friendly

Kencing Kotor Ketika Hamil 4

Bila mengandung, ramai yang terkena masalah kencing kotor atau jangkitan kuman di dalam air kencing. Masalah ni berlaku sebab rahim yang semakin membesar dari hari ke sehari. Apabila rahim dah besar, ia memberi tekanan ke atas struktur pundi kencing dan menghalang air kencing keluar secara normal.

KakLin pernah terkena sekali kencing kotor semasa mengandungkan anak yang ketiga. Memang sangat tak selesa dan sakit sedikit semasa membuang air kecil.

Tanda-Tanda Jangkitan Kuman

Kencing Kotor Ketika HamilSebenarnya, ramai ibu mengandung yang tak sedar mereka terkena jangkitan kencing kotor ni. Kadang-kadang dapat  detect pun masa pergi buat check up. Jadi sebagai langkah berjaga-jaga dan supaya kita alert dengan jangkitan kencing kotor ni, amat digalakkan untuk mengetahui serba sedikit tanda-tandanya.

1- Ibu akan berasa sakit ketika membuang air kecil

2- Tak dapat menahan diri daripada membuang air kecil

3- Tak berasa puasa semasa membuang air kecil

4- Sakit di bahagian ari-ari

5- Air kencing bewarna sedikit keruh (ada yang berdarah dan berbau busuk)

Kesan Penyakit Kencing Kotor

Kesan daripada masalah ini sekiranya dibiarkan, kuman boleh merebak naik dari pundi kencing ke atas ginjal dan menjadikan penyakit ini lebih serius.

Masalah ini dikenali sebagai pyeloneohritis. Pyeloneohritis lazimnya dikaitkan dengan masalah yang bakal berlaku kepada bayi seperti kelahiran pra matang dan masalah berat badan nayi yang tidak mencukupi ketika dilahirkan. Kita tak naklah benda-benda yang buruk ni berlaku kan.

Antara tanda-tanda seorang ibu hamil itu mengalami pyeloneohritis ialah:

1- Sakit di bahagian belakang dan menjalar sehingga ke ari -ari

2- Demam, menggigil dan berpeluh

3- Loya dan muntah

Kiranya kalau ibu dah mula mengalami tanda-tanda macam kat atas ni, penyakit ni dah semakin serius. Jadi ibu kena cepat-cepat berjumpa dengan doktor. Sebab kalau tak, kesannya akan menjadi lebih teruk.

<< Khas Buat Ibu – Ibu Hamil >>

Apa Yang Perlu Dibuat Untuk Mengatasi Masalah Ni?

Kencing Kotor Ketika Hamil 2

Sekiranya dah tahap teruk:

Sebaiknya terus mengunjungi doktor dan nyatakan simptom-simptom yang dihidapi dengan segera

Sekiranya masih baru:

1- Banyakkan meminum air kosong sehingga air kencing bewarna jernih

2- Jangan menahan air kencing kerana ia akan menggalakkan pembiakan kuman

3- Amalkan penjagaan diri yang lebih bersih; membasuh kemaluan dari depan ke belakang dan bukan sebaliknya

4- Boleh berikhtiar dengan Set Kencing Kotor Shaklee.

Bagaimana Set Kencing Kotor Shaklee Boleh Membantu Saya Mengatasi Kencing Kotor?

penawar kencing kotor

Mengambil antibiotik semulajadi dengan memakan GARLIC COMPLEX. Garlic Complex adalah suplemen bawang putih. Kalau nak tahu bawang putih adalah antibiotik semulajadi yang sangat baik untuk badan kita.

Melalui Garlic Complex ni, kita boleh menghalang penyakit kencing kotor ni menjadi lebih teruk kerana bawang putih menghalang pembiakan kulat, kuman, bakteria dan virus.

Dalam masa yang sama sebenarnya ibu dapat meningkatkan tahap kesihatan sepanjang kehamilan.

Jangan tunggu lama-lama ya ibu. Jangan kerana kita selfish tak nak mengatasi jangkitan kencing kotor ni – bayi yang kita kandung pula menerima tempiasnya. Dengan cuma RM50.35 ibu dah boleh mendapatkan sebotol Garlic Complex ni. Bukan sahaja dapat mengatasi ketidakselesaan akibat kencing kotor ni tapi dalam masa yang sama dapat mengelak sesuatu yang buruk berlaku pada bayi dan dapat juga menjalani kehidupan seharian dengan lebih selesa.

 

Ops! Lupa nak tunjuk. Ni ada satu testimoni yang best.

testimoni kencing kotor shaklee

See? Dengan Garlic Complex beliau berasa lebih better dari sebelum ni. 🙂

Sekarang, ambil Handphone dan PM KakLin laju-laju 014 338 6810 🙂

 

share

A Momster. MomBlogRapher. Simple & Minimalist. ShakleeLover. Writer. Loves TravelFood.

Discussion4 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge