Cinch Tea Shaklee: Minuman Pemberi Tenaga dan Meningkatkan Metabolisme

6
Print Friendly


cinch tea shaklee


Cinch Tea ni merupakan satu minuman teh yang ramai orang suka. Satu, sebab teh ni membantu meningkatkan metabolisme. Lepas minum selalunya akan berpeluh-peluh dan mencari ‘Cik Tan’ dengan segera. Kedua, dalam masa yang sama ia membantu memberikan tenaga pada badan. Bila letih-letih tu teh ni memang sangat membantu.

KakLin percaya sangat, dalam ramai-ramai yang baca ni mesti ada yang suka minum teh kan. Seumpama bulan dan bintang, hitam dan putih, Laila dan Majnun – berpisah tiada. Hanya penggemar teh je yang tahu cemana feeling dia tu. 😀

KakLin pun salah seorang penggemar teh. Sebab bila minum teh ni kita akan rasa macam best je kan. Rasa macam tenang gitu <—– pengaruh iklan teh brand xyz di TV. Tapi, sekarang KakLin dah jarang-jarang minum teh brand xyz tu. Sebab KakLin dah berubah minat kepada Cinch Tea Shaklee ni. Setiap kali masuk ofis kat rumah ni, KakLin mesti ambil teh ni.

Oklah, mari kita berkenalan dengan Cinch Tea Shaklee ni dulu. Orang kata, tak kenal maka tak suka kan. Dah kenal mesti korang suka nanti tau. Percayalah teh ni memang worth buy.

Gambar bawah ni KakLin dah ambik gambar kotak depan, kotak belakang dan tepi.

1) Cinch Tea Shaklee ni sebenarnya adalah teh yang menggabungkan teh putih, teh merah dan teh hijau

Kalau nak tahu, ketiga-tiga ni mempunyai banyak kebaikan tau. Ehem, malas nak tulis bebanyak nanti korang pening. Jadi, korang klik je link akak bagi listkan kat bawah ni tau. Satu-satu lagi akak bagi link

> Kelebihan Teh Hijau
> Kelebihan Teh Putih
> Kelebihan Teh Merah

Pendek kata kan, ketiga-tiga teh yang ada dalam Cinch Tea Shaklee ni memang sangat superb. Nak senarai panjang sangat benefitnya. Contohnya, antioksidan yang kuat (ehem.. kulit comey), memberi tenaga, membantu bakar kalori, membantu pesakit diabetes dan turunkan kolesterol dan sebagainya. Klik la link atas tu.

cinch tea shaklee tingkatkan metabolisme

 

2) Cinch Tea Shaklee senang sangat nak bancuh & boleh bawa ke mana-mana

Dalam 1 box ni ada 28 sachet. KakLin paling suka sebab dah letak dalam pek individu tau. Makanya senang nak bawak ke sana dan ke mari. Selit kat handbag. Selit kat purse. Selit kat beg anak. Selit kat dashboard kereta. Selit la celah mana-mana pun sebab nanti kalau nak perlu bila-bila memang senang. Lol. Jangan risau pek ni dia tak mudah terkoyak. Memang dah dibuat dengan teliti menggunakan material yang tahan lasak.

Nak bancuh pun semudah 1, 2, 3. Bancuh guna air panas boleh, sejuk pun boleh. Takde masalah. Sebab tu KakLin kata selit je kat memana. Contohnya selit dalam dashboard kereta. Nanti agak-agak letih masa drive tu kan, bancuh je dalam botol air mineral.

3) Cinch Tea Shaklee pengganti minuman di kedai makan

Sebab mudah nak bawak ke mana-mana, sekarang ni kalau pegi makan kat luar, akak memang minum Cinch Tea ni je. Paling mudah, order air limau panas, pastu mix je Cinch Tea dalam ni. *flip shawl*

cinch tea shaklee minuman pemberi tenaga

4) Cinch Tea Shaklee meningkatkan metabolisme badan & bertenaga

Selalunya, selepas ambil Cinch Tea Shaklee ni, badan akan berpeluh-peluh. Sebab teh ni dia akan meningkatkan metabolisme badan. Apakah maksudnya itu? Yesss.. dia bantu kita bakar kalori u ols.. jadi ada can la berat badan kita ni berkurangan. Best kan?

Dan paling best lagi sebab Cinch Tea Shaklee ni sangat-sangat-sangat membantu untuk berikan kesegaran pada badan. 3 kali ahkak ulang ‘sangat’ tu. Menunjukkan betapa membantunya Cinch Tea Shaklee ni dalam memberikan tenaga pada diri ini. Haha.

Sebab tu kalau ada kerja lebih nak buat sampai kene stay up memalam, semestinya Cinch Tea Shaklee ni wajibul gunnah untuk diminum. Hari tu masa pegi IMKK pun kan, badan dan minda memang agak letih sikit – sebab faham-fahamlah dalam IMKK tu memang asyik menangis je menginsafi diri sendiri *ihiks. Jadi kami satu geng memang dah ready dengan Cinch tea Shaklee ni. Memang membantu tau.

Seperti biasalah, KakLin share testimoni ye.. Karang kalau akak bagi testimoni diri sendiri nanti ada yang tak percaya. :p

Baca tau.. jangan tak baca.. 😀
(Psstt: Semua testimoni adalah sumber daripada carian Google)

TESTIMONI 1
testimoni cinch tea bagi tenaga

TESTIMONI 2
Testimoni cinch tea energy booster

TESTIMONI 3
testimoni cinch tea

Best kan Cinch tea Shaklee ni. Last but not least, jemput secawan.. 🙂

energy booster


cara nak order shaklee

{ Order/Info » Seperti biasa kalau nak order atau nak tanya-tanya dulu boleh WhastApp KakLin di 0143386810 }

{ Order Sendiri » Boleh juga nak beli sendiri, klik-klik je kat sini: ORDER CINCH TEA MIX SHAKLEE }

{ COD » Bandar Tun Hussein Onn, Cheras }

{ Konsultasi » Bagi yang order sendiri, pastikan hubungi KakLin untuk konsultasi ya. KakLin akan guide cara makan & kongsikan tips yang best khas untuk customer KakLin.. 🙂}

{ Harga Murah » Nak dapatkan harga murah? WhatsApp KakLin laju-laju }

Ikhlas,

sweetbonda

share

A Momster. MomBlogRapher. Simple & Minimalist. ShakleeLover. Writer. Loves TravelFood.

Discussion6 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge