Bisnes Bekerja Dari Rumah Yang Mudah Dan Seronok

3
Print Friendly

Bisnes Bekerja Dari Rumah Yang Mudah Dan Seronok

keahlian shaklee

Sabtu lepas, adalah waktu recharge bila berjumpa dengan kawan-kawan Shaklee di branch  Shaklee, Sri Rampai. KakLin memang suka bila  jumpa-jumpa cenggini sebab nanti semangat tu akan menyala semula dan paling penting dapat jumpa kawan-kawan lain 😀

Satu lagi kan, since Shaklee ni ramai mak-mak yang buat, maka membawa anak-anak ke setiap aktiviti Shaklee adalah perkara biasa. Buktinya –  lihatlah pandanglah gambar kat atas tu. Masing-masing dengan anak masing-masing kan. Hehe.

Bila kita cakap ‘mak-bekerja-dari-rumah’ ataupun Work-At-Home-Mom mesti ramai yang terbayang kita takde kawan dan langsung tak bersosial kan. Yelah.. katanya dari rumah je buat semua kerja.. mana ada kawan.. dan bila masa pula nak jumpa kawan-kawan tu?

Tapi, bisnes KakLin ni lain sikit. Kawan-kawan ramaiiii sangat, dan paling best tu sebab hampir semuanya ada sifat yang sama. Sentiasa POSITIF. Sentiasa BERSAING. Sentiasa KONGSI ILMU. Mempunyai FIKIRAN, IMPIAN, CITA-CITA, HARAPAN, TINDAKAN yang BESAR. Gittew.. semua yang best-best je LOL. Dan sebab mostly kami ni buat bisnes secara online saja, maka hampir kesemua kami-kami ni ada blog memasing.

keahlian shaklee
So, masa pergi kelas ari tu, sempat la menyelfiekan diri dengan #bloggerShaklee ni.

kelas kelmen 2

Orang paling penting hari tu adalah Mr Kelmen. Terbaik dia ni.. dah hampir taraf-taraf DAO dah.. *exaggerate :D. Lontaran semangat dan aura positif yang dia beri hari tu memang buat semua semangat orang berkobar-kobar. Memang betul kan.. cuba kita sentiasa jadi positif, gembira.. nanti akan berjangkit dengan orang sekeliling kita.. orang pun tak sabar-sabar nak jumpa.. 😀

mudahnya buat bisnes shaklee
Gambar atas ni dicilok dari FB KakKep. Tanpa izin pulak tu *hihi. Harap halal la Kakkep kalau terbaca entri ni yek. Cuma nak bagitau semua yang berada di dalam gambar ni adalah WAHM. Ya kami semua bekerja dari rumah dengan Shaklee. 3 orang di sebelah kiri adalah Master (pangkat paling tinggi dalam Shaklee). Manakala kami bertiga di sebelah kanan adalah Sr. Key Coordinator (1 rank lagi nak naik Master – doakan kami! 😀 ).

Oklah, itu je nak share kali ni. Semoga mendapat manfaat dari secebis kidah WAHM – Life ni.. 🙂


Kami sedang mencari individu yang sentiasa mahu mengubah diri, positif, tidak mudah putus asa, dan bersungguh-sungguh untuk join famili-Shaklee kami.. Kalau anda mempunyai kesemua ciri-ciri dinyatakan, anda adalah orang yang kami nanti-nantikan.. 😀

sweetbonda

share

A Momster. MomBlogRapher. Simple & Minimalist. ShakleeLover. Writer. Loves TravelFood.

Discussion3 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge