Balik Hari Ke Kota Kinabalu Untuk ‘Coaching’ Rakan Niaga Di Sana. Letih Tapi ‘Happy’!

0
Print Friendly

Bismillah.

Tahun 2015 yang osem ni, saya mulakan dengan membuat sesi coaching ke Kota Kinabalu, Sabah. Kat sana memang ada ramai rakan niaga ataupun kami gelar ‘anak cucu’ dalam bisnes kami ni.

Semalam saya tidur awal. Selepas dah pastikan slide & notes untuk kelas esok lengkap, tudung dah siap iron,  maka saya masuk beradu sedikit awal. Pukul 12am dah pengsan sebab hari ni flight saya pukul 6.45am. Jadi saya kene bertolak at least pukul 5.30am – paling lambat lettew.

Entri ni saya sempat siapkan semasa turn Ainul Malik (upline saya) sampaikan ilmu. Oh ya! Misi ke KK kali ini bersama-sama dengan upline saya. Insan yang bertanggungjawab membawa saya ke dunia bisnes ini. *Luv

bisnes shaklee
Dulu-dulu saya selalu coaching berdua dengan baby bongsu saya je. Saya memang terpaksa angkut dia ke sana ke mari sebab dia fully breastfeeding. Bertuah punya budak kan. *Hihi Tapi alhamdulillah, baby Shaklee saya yang ini memang sporting habis! Tak pernah susahkan maknya ni walau sekalipun masa bawak dia outstation. *Thank you Allah


Bayi dan kapalterbang

Berbalik pada coaching hari ni, jumlah yang hadir alhamdulillah adalah dalam 9 orang. Tapi syukur sangat, dengan 9 orang ini misi menyampaikan ilmu tercapai. Usaha untuk cuba membantu dan ‘sampai’ kepada downlines kami lakukan dengan bersungguh-sungguh. Semoga semuanya terus cemerlang, terbilang dan gemilang!

Balik KK kali ni rasa ralat sikit. Tak sempat balik rumah mak. Tapi alhamdulillah mak saya kata its okay darling (hujung tu tambah sendirik, haha). Dia siap kirimkan saya karipap buatannya yang siap difrozenkan untuk dibawak balik ke KL malam ni – untuk cucu katanya. Karipap mak saya sedap okkaayyy. Tak percaya boleh beli dan rasa (khas untuk orang KK dan sekitarnya) *haha.

Kelas ni akan berakhir pada pukul 5pm. InsyaAllah akan terus ke airport untuk terbang balik ke KL.

Thanks besar-besar untuk Master Aya Chalo yang sudi membantu organize kelas ni. Dan ponsikou juga sebab tolong hantar ambik kami dari airport. Dan paling istimewa buat yang sudi hadir ke kelas ni, semoga ilmu yang dishare bermanfaat dan digunakan sepenuhnya untuk terus maju dalam bisnes Shaklee yang super osem ni.. See you at the top!

*Tak sabar sampai rumah carik bantal.. Letih tapi happy.. Syukur ya Allah.. 😀

Help others to help others
Lead others to lead others
Teach others to teach other

 

share

A Momster. MomBlogRapher. Simple & Minimalist. ShakleeLover. Writer. Loves TravelFood.

Leave A Reply

CommentLuv badge