Bagaimana Ruam Anak Saya Hilang Tanpa Ubat Sapu Steroid. Anda Pasti Tak Percaya!

0
Print Friendly, PDF & Email

Bismillah.

KakLin yakin zaman sekarang ni kebanyakan mak-mak akan hadapi masalah yang sama dengan KakLin – anak kecil hadapi ruam-ruam kat badan ataupun gatal-gatal. Dulu KakLin pening nak cari penawarnya. Tapi sekarang tidak lagi.

*Senyum sampai telinga.

Ok tak sabar nak tau kan? Sila baca sampai bawah ye. 🙂

tips atasi ruam pada bayi, ubat ruam, ubat gatal, ruam pipi bayi

Semua anak-anak KakLin yang baru 4 orang tu memang semua ada masalah ruam dan gatal-gatal (ha kan dah cakap kebanyakan budak memang akan hadapi benda ni). Dan sangat sedih dulu KakLin memang tak ambil berat langsung ubat apa yang KakLin guna dan tak peduli pula tu apa kandungan dalam ubat tu.

Korang macam tu tak? Tak ye? Oklah.. KakLin je macam tu. 😀

Mula-mula KakLin guna ubat sapu yang doktor bagi. Ala.. Yang selalunya tiub putih tu kan. Ada macam-macam nama dia. Tapi KakLin paling suka guna Elomet Cream. Tapi sedih. Elomet ni ada steroid (mostly ubat sapu ruam memang ada steroid). Dan sangat tak elok untuk jangka masa panjang. Salah satu sebabnya ia boleh menipiskan kulit. Lama-lama kulit tu warnanya akan bertukar jadi lebih cerah dari warna asal. Dan untuk jangka masa panjang pun sebenarnya akan memberikan kesan yang negatif pada badan.

Elomet Cream

Apalah yang KakLin fikirkan masa tu kan?

*Tunduk bawah.

Well, KakLin tahu perasaan seorang ibu. Kita sebenarnya terlalu menyayangi anak-anak kita. Bila anak-anak hadapi masalah ruam, sudah tentulah mereka tak selesa. Asyik menggaru. Menangis. Bertambah teruk bila dah mula berpeluh.

Kan? Betul tak cakap KakLin ni?

Jadi pada masa itu, KakLin cuma nak cari satu alternatif (ubat) untuk KakLin berikan pada anak KakLin supaya dapat membantu dia cepat-cepat sihat dan mengelakkan dia daripada kesakitan.

Anak-anak KakLin dulu selalu terkena ruam kat punggung. Kat celah kelangkang. Kat leher. Pelipat siku dan banyak tempat lagilah. Dan KakLin juga tahu bukan KakLin seorang je yang hadapi masalah ini. Di luar sana terlalu ramai yang turut menghadapi masalah yang sama.

Dan suprisingly, alhamdulillah, KakLin dah jumpa satu krim yang benar-benar membantu hilangkan ruam pada anak KakLin.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Tadaa!

ubat hilangkan ruam, tips atasi ruam pada bayi

Krim sapu ni namanya Herbal Blend.

Ya Allah.. KakLin memang sangat bersyukur dan hepi sangat-sangat sebab Herbal Blend ni berjaya membantu KakLin mengatasi masalah ruam anak – anak KakLin selama ini.

Dan paling best sangat-sangat krim ni bebas steroid! Terus boleh sapu banyak-banyak suka hati tanpa risau.

*Menangis.

Dan.. dan.. nampak tak kat gambar tu? PARABAN-FREE!

*Lompat bintang.

Katanya nak bagi yang terbaik untuk anak kan. So WAJIBlah cari yang takde bahan kimia berbahaya untuk diberi kepada anak-anak.

Krim ni paling best sebab tak melekit. Herbal Blend ni water-based. Dan antara kandungan utamanya tentulah tumbuhan semulajadi. (Namanya pun Herbal-Blend kennnn).

Anak bongsu KakLin setiap kali lepas mandi memang akan lumur satu badan macam pakai losyen.
Alhamdulillah. Kulitnya cantik berseri walaupun tak seberapa nak cerah macam kakaknya yang dua orang lagi tu.
Tapi kalau kulit cantik.. terus berseri-seri kan. Tak caya cer gugel. Ramai betul orang nak kulit cantik. *Haha.

Oklah adik-adik sekalian. Memandangkan KakLin pun memang seorang pengedar bebas Shaklee. Lagi-lagi pula memang sangat berpuas hati dengan Herbal Blend ni. So nak bagitaulah cemana nak dapatkan Herbal Blend ni dengan cepat, tuntas dan harga sangat berpatutan.

The price is very ‘the very’ reasonable tak padan sangat dengan kualiti dia tau. Kalau nak tahu, Herbal-Blend ni adalah salah satu hot stuff dalam Shaklee. Selalu sangat habis stok. 1 tiub ni baru RM40 termasuk kos pos. Dan ofkoz la kalau jadi ahli lagi murah kan. Ihiks.

So, amacam?

Ada berani nak cuba satu krim yang terjamin halal & terjamin tiada bahan kimia yang boleh merosakkan kulit dan kesihatan anak kesayangan anda?

Ada 2 cara je cemana nak dapatkan Herbal Blend ni cepat-cepat.

Cara 1:
Kalau duduk dekat-dekat rumah KakLin, boleh COD dekat McDonald Bandar Tun Hussein Onn. (Ofkoz la lebih murah sebab dah save kos pos kan).

Cara 2:
Kalau nak KakLin pos, cepat-cepat ambik HP tu dan laju-laju WhatsApp KakLin kat (014.338.6810).

Semudah A-B-C! 😀

Hilangkan Ruam Dengan Herbal Blend

Tengoklah betapa sukanya anak KakLin dengan Herbal Blend ni. Suka sampai tertutup mata tau. *Haha.
Kembalikan senyuman manis anak anda ASAP. Jadilah mak-mak osem yang disayangi anak sepanjang hayat 🙂

sweetbonda

share

A Momster. MomBlogRapher. Simple & Minimalist. ShakleeLover. Writer. Loves TravelFood.

Leave A Reply

CommentLuv badge